Aanbieders

 • Marqato

  Marqato levert geavanceerde hostingoplossingen aan de e-commerce branche in Nederland. Vee...
  Lees verder
 • CCV Shop

  CCV Shop is de alles-in-één oplossing voor zowel de beginnende als de ervaren webwinkeli...
  Lees verder
 • ADchieve

  ADchieve is een automatiseringstool gericht op het optimaliseren van SEA campagnes en feed...
  Lees verder
 • Myshop

  MyShop is een webshop software waarmee u nu gemakkelijk en snel een webwinkel kunt beginne...
  Lees verder

SaaS software


SaaS software wordt als online dienst aangeboden. U bent geen eenmalige aankoopkosten of hoge investeringen kwijt. Hierdoor hoeft u de software niet aan te schaffen, maar sluit u een contract af. De SaaS aanbieder zorgt voor installatie, onderhoud en beheer. Enkele kenmerken van een SaaS oplossing zijn:

U hoeft de software en de benodigde hardware niet aan te schaffen, u betaalt slechts het gebruik ervan.
U krijgt toegang tot de software via internet of een privénetwerk van de SaaS aanbieder. U hoeft de software en hardware dus niet te installeren.
Het beheer, onderhoud en installatie wordt verzorgd door de SaaS aanbieder. Denk hierbij aan het maken van back-ups, updaten naar nieuwere versies, beveiliging etc.

Een SaaS oplossing is schaalbaar en er is één versie voor alle gebruikers. Het voordeel van SaaS is dat de leverancier vanaf één centrale plek, met één handeling, updates en upgrades kan doorvoeren. Daarnaast is een abonnement op een SaaS oplossing periodiek te beëindigen.

De toegang tot een SaaS oplossing wordt verschaft door middel van een portaal via een standaard protocol (HTTP of HTTPS). Zijn de veiligheidseisen laag tot middelmatig dan wordt er toegang verschaft aan de hand van inloggegevens als een gebruikersnaam en wachtwoord. Toepassingen met hoge veiligheidseisen, zoals betalen wordt de toegang verschaft door middel van een token voor authenticatie