Aanbieders

  • ecManager

    ecManager is een omnichannel e-commerce platform dat zich met de e-commerce software richt...
    Lees verder

Open source webshop


Zoals hierboven al omschreven heeft open source een openbare broncode. Ondanks dat open source software vrij beschikbaar is doet het niet onder voor dure standaardsoftware. Open source bestaat uit twee onderdelen, namelijk de software en de broncode. De broncode is er niet om de software te laten werken, maar om het naderhand aan te kunnen passen.

Achter open source zit een enorme community. De community zijn kritische testers en gebruikers die de software doorontwikkelen. Wanneer u ook gebruikmaakt van open source software behoort u standaard bij de community. U kunt daardoor gebruikmaken van ieders verbeteringen die zijn aangebracht en zijn vrijgegeven. De doorontwikkeling van de open source gebeurt erg zorgvuldig. Over het algemeen staat de ontwikkeling onder leiding van een persoon die de strategische richting bepaalt. Het plan wordt openbaar gemaakt zodat iedereen kan zien in welk stadium een project verkeert. Vervolgens zou de beta-versie ruim worden verspreidt.

Voor uw webshop heeft u een ruime keuze uit open source systemen. Magento is de meest gebruikte open source software binnen de e-commerce branche. Daarnaast is PrestaShop een grote speler in de markt. U heeft vast weleens gehoord van WordPress websites. WordPress is een gebruiksvriendelijke open source software geschikt voor websites. Sinds een aantal jaar is het mogelijk om ook met WordPress een webshop te ontwikkelen, dit aan de hand van de tool WooCommerce. Zo heeft Joomla! net als WordPress ook een eigen plug-in om een webshop mee te ontwikkelen.

Voldoet open source software toch niet aan uw eisen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van SaaS software en licentie software.