Aanbieders

Webshop keurmerk kiezen


Voor webshop eigenaren is het belangrijk om een webshop keurmerk te kiezen. Het wekt vertrouwen bij de consument en geeft hen het gevoel dat ze veilig kunnen winkelen op uw webshop. Hierboven staan een tal van keurmerken waarbij u zich kan aansluiten en vervolgens mag u het webshop keurmerk voeren op uw webshop. We adviseren om uw keuze te laten vallen op de bovenstaande keurmerken, dit omdat iedereen een keurmerk kan beginnen. Controleer vooraf altijd goed of het keurmerk is gecontroleerd door de Raad van Accreditatie.

De keurmerken Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk zijn aangesloten bij de onafhankelijke Geschillencommissie. Wanneer er iets misgaat dan verloopt de bemiddeling via de Geschillencommissie. Keurmerken als Qshops Keurmerken, MkbOke en Webwinkelkeur laten de geschillen via een onafhankelijke partij afhandelen.

Sommige keurmerken beschikken over Mysteryshoppers. Steekproefgewijs worden webshops die aangesloten zitten bij een keurmerk met deze mogelijkheid gecontroleerd. Een Mysteryshopper is een medewerker van het webshop keurmerk dat zich voordoet als een klant. Het gaat hierbij om e-mailcontact, een telefoontje of een bestelling. De webshop eigenaar krijgt hierdoor een duidelijk beeld van de dienstverlening en klantenservice van de webshop.