Aanbieders

 • Guapa BV

  Guapa gelooft in de kracht van van een hechte samenwerking, daarom is iedere klant onderde...
  Lees verder
 • AlterWeb

  AlterWeb is specialist op het gebied van Magento webshops. U kunt bij ons terecht voor de ...
  Lees verder
 • MediaCT

  Mediact is gespecialiseerd in webontwikkeling voor e-commerce en is gevestigd in Amsterdam...
  Lees verder
 • Ecomwise

  Ecomwise ontwikkeld Magento webshops met de focus op de B2B markt. Door middel van ERP int...
  Lees verder
 • Ecomni

  Ecomni bouwt en onderhoudt Magento-webshops waarbij conversie en kwaliteit voorop staan. <...
  Lees verder

Webshop bouwer zoeken


Een webshop bouwer zoeken is geen gemakkelijke klus. Er komt heel wat meer bij kijken dan enkel de keuze voor een webshop bouwer. Zoals hierboven staat omschreven zijn er drie systemen, namelijk:
- Open source
- Closed source
- SaaS

Wilt u een webshop laten bouwen in een open source systeem dan is uw broncode openbaar en geeft het u de mogelijkheid om over te stappen naar andere open source systemen bij eventueel een andere webshop bouwer. U kunt ook een webshop laten bouwen in een closed source systeem.

Bij een closed source systeem is de broncode niet vrij toegankelijk en wordt deze ook niet uw eigendom. U betaalt hierbij voor het gebruik van software. Nadeel hiervan is dat u geen eigenaar wordt van de broncode en overstappen vaak niet mogelijk is, ook dient u een webshop bouwer in te schakelen. Voordeel is dat de verantwoordelijkheid bij de producent ligt.

Een ander systeem type is SaaS (Software as a Service). Hierbij sluit u een abonnementsvorm af in ruil voor het gebruik van de software. Voordeel hiervan is dat u geen hoge kosten kwijt bent voor de aanschaf van dure software en de service, onderhoud en support zijn uitbesteed. Nadeel is dat u altijd abonnementskosten betaalt die uiteindelijk hoog kunnen oplopen, ook hiervoor dient u een webshop bouwer in te schakelen. Verder is er nog het type licentie systeem. Hierbij koopt u een type software voor uw webshop en kunt u dit, indien gewenst, gedurende het gebruik tegen een vergoeding upgraden, ook is hierbij een webshop bouwer gewenst.

Daarnaast moet u ook nog beslissen in welk webshop systeem u uw webshop door een webshop bouwer laat maken. Een gebruikelijk en klantvriendelijk systeem is vaak WordPress. Dit systeem biedt uitkomst voor de beginnende webshop bouwer. Wanneer u kiest voor meer mogelijkheden bij de bouw van uw webshop is Magento een goede keuze. Custom CMS biedt u de mogelijkheid het systeem zo in te richten dat het exact doet wat u wilt. Daarnaast bieden de systemen van SEOshop, myshop en intershop beheermogelijkheden, waarbij u niet alleen de verantwoording draagt voor de inrichting van het systeem achter uw shop.

Aan de hand van de bovenstaande informatie kunt u een beeld schetsen welke van de bovenstaande webshop bouwers geschikt kunnen zijn voor uw webshop.