Aanbieders

Website vertalen


Uw website vertalen kan door middel van een vertaalbureau. Een vertaalbureau is een dienst die voor derden vertalingen en teksten aanlevert. Wilt u uw webshop uitbreiden naar het buitenland? Dan kunt u ervoor kiezen om een vertaalbureau in te schakelen om uw Nederlandse website te vertalen. Het laten vertalen van uw website kunt u op drie manieren aanpakken:
- Direct vertalen
- Vertalen via een exportbestand
- Vertalen zonder iets aan te leveren

Direct vertalen


U zorgt er bij direct vertalen voor dat het vertaalbureau toegang heeft tot uw Content Management Systeem (CMS) van een kopie van uw website. Het vertaalbureau kan dan uw website vertalen. Het is een goedkope manier van het vertalen van uw site, omdat er weinig stappen nodig zijn om de vertaling te kunnen aanleveren. Daarnaast is een groot voordeel dat de vertaling direct op uw website staat en nieuwe en gewijzigde content kan makkelijk mee worden vertaald. Een nadeel is dat de vertaler toegang moet hebben tot het CMS van de website. Hier kan onzekerheid ontstaan wegens veiligheidsredenen.

Vertalen via exportbestand


Een andere aanpak is een export maken van uw complete website naar een CSV-bestand. Bij het maken van een export is vaak een speciale installatie of plug-in vereist:
- Magelynx Import / Export plugin for Magento of CommerceExtensions import voor Magento
- WP-CSV plug-in voor WordPress
- Node Export voor Drupal
- CSVI Pro plug-in voor Joomla!

U stuurt na het maken van de export het bestand naar het vertaalbureau waar u gebruik van maakt. Deze vertaalt de tekst en stuurt vervolgens het bestandje weer terug. Het document dient vervolgens geïmporteerd te worden in de website.

Vertalen zonder iets aan te leveren


Het vertalen zonder iets aan te leveren is de duurste vorm, maar u hoeft hier niets te doen. Vertaalbureaus maken van buitenaf een bestand aan waar de vertalingen aan worden toegevoegd. Doordat er geen export is aangeleverd in CSV is het niet mogelijk om automatisch te importeren. U dient de teksten vervolgens handmatig toe te voegen aan uw website, wat erg tijdrovend is. Veel vertaalbureaus bieden de dienst aan om de teksten voor u toe te voegen aan uw website, alles wordt voor u uit handen genomen.
Wanneer u ervoor kiest om zelf de teksten toe te voegen aan uw website, wordt de veiligheid van uw website volledig gewaarborgd.