Aanbieders

Payment service providers vergelijken


Hierboven heeft u de mogelijkheid gehad om enkele payment service providers met elkaar te vergelijken. We onderscheiden twee typen payment service providers:
- Collecterende payment service providers
- Payment service providers

Het collecterende type incasseert direct van de klant en stort de omzet door aan de ondernemer met aftrek van de kosten voor de betaling. Het is mogelijk om alle verschillende betalingen te volgen en te analyseren op een eigen accountpagina.

Het andere type, de ‘normale’ payment service provider incasseert niet zelf maar faciliteert de betaling op hun platform via een bank of acquisitie partij. De omzet wordt vanuit de bank of de partij betaalt aan de ondernemer met aftrek van de kosten. U gaat als webshop eigenaar aparte overeenkomsten aan met bank(en) en acquisitie partij(en).

Heeft u tijdens uw onderzoek ook rekening gehouden met bezoekers vanaf mobiele apparaten? Een groot gedeelte van de smartphone- of tabletgebruikers surft en koopt op hun mobiele device. Het is daarom van groot belang dat er ook op deze manier afgerekend kan worden.

Wanneer u bezoekers eenvoudig via mobiel of tablet wilt laten betalen, vereist dit vaak een specifieke provider. Hiervoor zijn er betaalproviders die uitstekende betaalmogelijkheden voor mobiel verkeer bieden. Tegenwoordig wordt mobiele toegankelijkheid van webshops steeds belangrijker, het is dus zeker niet verkeerd om hierbij stil te staan bij het kiezen van de geschikte betaalprovider.

Daarnaast zijn er grote verschillen te zien in de tarieven voor bijvoorbeeld iDEAL, hier variëren de kosten van €0,35 tot €1 euro per transactie. Ook daarom is het belangrijk om payment service providers te vergelijken op dienstverlening, betaalmethodes en tarieven. De meeste providers zullen bekend zijn met tal van e-commerce systemen, maar ga altijd even na of een betaalprovider een geschikte plugin heeft voor uw webshop software.