Aanbieders

 • Byte

  Byte is een Nederlands hostingbedrijf, gevestigd in Amsterdam. Byte is gespecialiseerd in ...
  Lees verder
 • True

  Betere conversie in je webshop, elke milliseconde telt: Hosting en daarbij het verbeteren ...
  Lees verder
 • Skyberate

  Skyberate is een Nederlands hostingbedrijf, gevestigd in Doetinchem. Skyberate biedt naast...
  Lees verder
 • HostingXS

  Hostingxs is een Nederlands hostingbedrijf, gevestigd in Nijmegen. Het biedt webhosting aa...
  Lees verder

Hosting partijen


Zoals hierboven al staat omschreven is er onderscheid te maken tussen 3 soorten hosting:
- Shared hosting
- VPS hosting
- Dedicated hosting
- Co-located hosting

Shared hosting


Bij shared hosting krijgt u schijfruimte op de server van de hosting provider. Hierbij deelt u de server met meerdere andere klanten. Shared hosting is geschikt voor doorsnee websites, met geen enorme bezoekersaantallen en geen ingewikkelde webapplicaties.

VPS hosting


VPS hosting staat voor Virtual Private Server hosting. Kiest u voor VPS hosting bij een hosting provider dan deelt u de server met andere partijen, maar kunt u deze geheel naar eigen inzicht inrichten. Wanneer uw shop veel verkeer gaat trekken en over ingewikkelde applicaties beschikt, is deze vorm van hosting aan te raden.

Dedicated hosting


Bij dedicated hosting deelt u de server niet met andere klanten. Dit is geschikt wanneer u grote of meerdere shops heeft en daarom de volledige capaciteit van de server nodig heeft. Wanneer dit niet nodig is wordt meestal voor VPS bij een hosting provider gekozen.

Co-located hosting


Daarnaast is er nog co-located hosting. Hierbij wordt uw webshop op een server van het bedrijf zelf geplaatst. De hosting provider biedt hierin enkel de ruimte voor de server en de verbinding met het internet aan. Co-located hosting kan aantrekkelijk zijn wanneer u of uw service bureau over een eigen technische dienst beschikt.

De E-commercegids geeft u een overzicht van hosting providers die voor uw webshop geschikt zijn. Door middel van het filter kunt u gemakkelijk door alle providers browsen en hosting providers vergelijken.