Aanbieders

Webanalytics leren gebruiken


Het gebruik van onderstaande webanalytics programma’s vereist vaak enige kennis. De beginselen zijn wel eenvoudig te leren, maar echte diepgang vraagt voor wat meer ervaring. Laat u hierdoor echter niet tegenhouden. Deze analytics tools kunnen namelijk van enorm belang zijn om uw webshop goed te laten presteren.

Diverse webanalytics programma’s beschikken gelukkig over een cursus of een introductievideo om de kneepjes van het analyseren te leren. U wordt dus niet helemaal aan uw lot over gelaten. Daarnaast is er op internet veel informatie beschikbaar over hoe bepaalde online marketing tools gebruikt en ingezet kunnen worden.

Webanalytics voor iedere webshop


Voor iedere webshop (en website) is het van belang hierbij gebruik te maken van webanalytics. Met deze tool kan er tot in detail worden gekeken wat er in de shop gebeurt en hoe bezoekers deze gebruiken. Zo kan er eenvoudigweg gekeken worden hoeveel bezoekers uw shop heeft en waar ze vandaan komen. Ook kunt u bijvoorbeeld zien welke pagina’s populair en minder populair zijn en wat het conversiepercentage van de shop en pagina’s afzonderlijk is. Daarnaast kunt u er ook dieper induiken en zelf aangepast analyses maken met behulp van filters en segment.

Zo is webanalytics geschikt voor de meer beginnende webshopeigenaar of online marketeer, maar ook voor de vergevorderde analysten.