Aanbieders

  • Startpage

    StartPage is een Nederlandse zoekmachine die als sinds 2006 zoekresultaten van Google aanb...
    Lees verder

Wat zijn zoekmachines


Deze kent u vast wel: Google. Daarnaast zijn Yahoo en Bing ook veelgebruikte zoekmachines, maar niet zo populair als Google. De meeste mensen maken dagelijks gebruik van Google. Typ in wat u wilt weten en geheid dat u vindt waar u naar op zoek bent. Voor webshop zijn zoekmachines dé manier om bezoekers te genereren. U verkoopt bijvoorbeeld lampen en u wilt dat mensen u vinden wanneer zij zoeken op lampen of een iets specifiekere term.

Vindbaar in de zoekmachines


Wanneer u uw webshop zo inricht, kunt u ervoor zorgen dat u in de zoekmachine verschijnt wanneer er naar lampen gezocht wordt. Hierbij is het de kunst om een hoge positie in te nemen, bovenaan de eerste pagina. Bij een goede positie in de zoekmachine zal er vaker geklikt worden op uw link dan wanneer uw pas op de tweede pagina of verder staat. De meeste zoekmachinegebruikers kijken vaak niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten. Om te zorgen dat u goed vindbaar bent in de zoekmachine, dient u uw webshop hiervoor te optimaliseren. Het inrichten en optimaliseren van uw webshop voor een zoekmachine is geen gemakkelijke klus. Het is erg belangrijk hier maandelijks voldoende tijd in te steken.

Welke zet u in?


Bovenstaande selectie van zoekmachines is slechts een klein deel van alle zoekmachines die er zijn. Voor een webshop is het met name belangrijk vindbaar te zijn in Google, Yahoo en Bing. De andere aanbieders zijn vaak meta-zoekmachines. Hiermee kan er gezocht worden in meerdere zoekmachines tegelijk, waardoor er veel breder gezocht wordt. Deze aanbieders zullen dan ook de zoekresultaten uit de populaire zoekmachines als Google meenemen in de zoekresultaten.