Aanbieders

 • Klezzer

  Klezzer heeft als doel om consumenten en webshops dichter bij elkaar te brengen. Klezzer i...
  Lees verder
 • Scoupz

  Een webwinkel heeft – net als iedere andere winkel – aandacht nodig. Publiek moet er o...
  Lees verder
 • Knibble

  Knibble laat consumenten zien, waar zij moeten zijn voor de beste en voordeligste koop. Kn...
  Lees verder
 • Twenga

  Twenga is een onafhankelijke shopping zoekmachine, prijsvergelijker en koopwijzer. Dankzij...
  Lees verder

Belang van vergelijkingssites


Wanneer consumenten gebruikmaken van een vergelijkingssite, zitten ze vaak in het laatste stadium van een aankoop. Voordat ze besluiten over te gaan tot het doen van de aankoop, wordt er vaak nog een kijkje genomen op een vergelijkingssite, om er zeker van te zijn dat ze de juiste aankoop doen. Dit betekent dat er bij dit kanaal een relatief grote kans bestaat dat bezoekers een aankoop doen. Daarom kunnen vergelijkingssites ook erg interessant zijn voor webshops. Bovendien zijn vergelijkingssites ook vaak goed vindbaar in zoekmachines.

Hoe werken vergelijkingssites


Op de meeste vergelijkingssites kunt u gratis producten en diensten tonen. Vaak kan de consument behalve producten en diensten vergelijken en beoordelen, het product ook gelijk aankopen. Wanneer een bezoeker een aankoop doet in uw webshop via een vergelijkingssite, betaalt u daar meestal een commissie voor. Hiervoor betaalt u dan een van tevoren afgesproken kosten per conversie. U kunt er ook voor kiezen om te adverteren op een vergelijkingssite. Hiervoor betaalt u dan afhankelijk van de aanbieder per klik op uw advertentie, per conversie of per het aantal impressies.

Aanbieders per categorie


Vergelijkingsnetwerken zijn er in vele vormen en maten. In Nederland zijn beslist.nl en kieskeurig.nl één van de grootste vergelijkingssites. Via deze aanbieders kunt u talloze producten met elkaar vergelijken en beoordelen. Behalve deze grote vergelijkingssites, zijn er ook talloze andere aanbieders waar u producten of diensten kunt vergelijken die gerelateerd zijn aan een specifiek onderwerp. Zo zijn er vergelijkingssites waar u diensten als zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken of aanbieders waar u enkel elektronische gadgets met elkaar kunt vergelijken.

Vergelijkingssite E-commercegids


U zou er misschien niet zo gauw aan denken, maar de E-commercegids zou u ook kunnen beschouwen als een vergelijkingssite. U kunt hier alle populaire e-commerce aanbieders met elkaar kunt vergelijken en beoordelen. U ziet dus hoe breed en gevarieerd vergelijkingsnetwerken kunnen zijn en dat er hierin voor webshops regelmatig interessante aanbieders zullen zijn om mee samen te werken.