Aanbieders

Hoe werken startpagina's


Startpagina’s dragen bij aan het vereenvoudigen van het zoekgedrag van internetbezoekers. Een startpagina is meestal onderverdeeld in meerdere categorieën. Wanneer u bijvoorbeeld op zoek bent naar een computer en u op een startpagina zoekt, kunt u onder bijvoorbeeld de categorie ‘computers & software’ allerlei links vinden naar aanbieders die u van deze diensten kunnen voorzien. Een startpagina kan bezoekers dus helpen met een gericht te zoeken op het internet. Hierin is er een groot verschil in goede en slechte startpagina’s. Hierboven hebben wij de belangrijkste voor u opgenomen.

Links op startpagina’s


Op startpagina’s kunt u een link plaatsen naar uw website. Behalve dat u op deze manier verkeer naar uw webshop kunt genereren, kunt u hiermee ook de autoriteit van uw webshop bevorderen. Het verkeer dat tegenwoordig via startpagina’s op een webshop terechtkomt, zal niet aanzienlijk groot zijn. Daarom is het hebben van een link op een startpagina met name interessant voor de autoriteit van uw shop. Google kent een bepaalde autoriteit aan startpagina’s toe, door te kijken naar de kwaliteit van de startpagina. Hoe beter de kwaliteit, des te beter de autoriteit. Wanneer u een link op een startpagina met een hoge autoriteit heeft staan, heeft dit een positieve invloed op de autoriteit van uw eigen pagina. Let er dus op dat u enkel links van uw webshop laat plaatsen op startpagina’s van goede kwaliteit en een hoge relevantie.

Betaalde / onbetaalde startpagina's


Een plaatsing van uw link op een startpagina kan betaald of onbetaald zijn. Op de grote en populaire startpagina’s, moet u vaak betalen voor een linkvermelding. Dit gaat meestal om een tiental Euro’s per jaar. Daarnaast zijn er ook startpagina’s waar u gratis uw link kunt laten plaatsen. Hier zult u regelmatig de vraag krijgen of u een linkje naar deze startpagina terug kunt plaatsen.