Aanbieders

Wat zijn publishers?


Publishers zijn de eigenaren van websites, webshops blogs en mailingspartijen. De publishers zijn degenen die uw advertenties en campagnes plaatsen en promoten. Hiervoor krijgt de publisher meestal een vooraf bepaald percentage van de aankoop, of een bepaald bedrag per conversie. Affiliate netwerken benaderen namens u intereressante publishers voor uw advertenties en campagnes.

Hoe gebruik je affiliate netwerken?


Affiliate netwerken kunnen voor veel webshops interessant zijn. Het is een manier om het bereik van uw webshop te vergroten, het aantal verkopen te laten stijgen en de naamsbekendheid te vergroten. Hierbij is het erg belangrijk dat u kiest voor het juiste affiliate netwerk. Een affiliate netwerk benadert namens u publishers om uw advertenties te plaatsen. Hierbij is het van groot belang dat uw advertenties worden getoond bij publishers die de juiste doelgroep bereiken. Van tevoren dient u dus zorgvuldig uit te zoeken welk affiliate netwerk publishers aanschrijft die passen bij de doelgroep van uw webshop.

Wat kost het?


Voordat u kiest voor een affiliate partij is het ook belangrijk dat u goed kijkt naar de kosten van het betreffende netwerk. Op wat voor een manier wordt er afgerekend en hoe hoog is de commissie? Normaliter werkt een affiliate netwerk op basis van kosten per conversie. U draagt een vooraf bepaalde commissie af per conversie die er wordt gerealiseerd middels een advertentie op een affiliate site. Deze commissiekosten zijn onder andere afhankelijk van de grote van het netwerk waarin u kunt adverteren. Het nadeel hierbij is wel dat u niet alleen de publisher en commissie per conversie betaalt, maar het affiliate netwerk ook nog een vooraf bepaald percentage van de conversie ontvangt. Zorg voordat u zich bindt aan een affiliate netwerk dus dat u op de hoogte bent van deze kosten.