Aanbieders

Online marketing strategie


Voor uw online marketing strategie kunt u bij een online marketing bureau terecht. U kunt uw marketing volledig uitbesteden maar ook gedeeltelijk bij een bureau neerleggen. Enkele diensten die een online marketing bureau aanbiedt zijn:
- Zoekmachine optimalisatie (SEO)
- Zoekmachine adverteren (SEA)
- Online strategie
- E-mail marketing
- Social media marketing
- Content marketing

Zoekmachine optimalisatie (SEO)


Zoekmachine optimalisatie, ook wel zoekmachine marketing genoemd, zorgt voor meer relevant verkeer naar je webshop. Met de juiste technieken, werkwijzen en een doordachte strategie is het al mogelijk om bovenaan in de zoekresultaten te verschijnen. Het gaat bij zoekmachine optimalisatie om niet-betaalde posities. De betaalde posities wordt zoekmachine adverteren genoemd, ook dit kunt u uitbesteden aan een online marketing bureau.

Zoekmachine adverteren (SEA)


Met zoekmachine adverteren kunt u op een relatief snel en gemakkelijk resultaat boeken. U vergroot door online te adverteren uw bereik en het is mogelijk om specifiek gerichte targeting in te zetten. Er zijn diverse manieren van adverteren, dit kan bijvoorbeeld met tekstadvertenties, beeldadvertenties en retentiemarketing. Dit is bijvoorbeeld mogelijk in zoekmachines, op vergelijkingssites en op social media. Zoals hierboven al is omschreven is online adverteren niet geheel kosteloos. U betaalt hier per klik op uw advertentie. Online marketing bureaus beschikken meestal over gecertificeerde Google AdWords specialisten.

Online strategie


Online marketing begint met een goede en doordachte strategie. Het is de rode draad voor toekomstige online marketing werkzaamheden. In de online strategie komen alle gewenste bovenstaande diensten aan bod en worden meestal uitgewerkt in een concreet strategisch plan van aanpak. Online marketing bureaus creëren hiermee handvatten voor zichzelf en voor u als klant.

E-mail marketing


E-mail marketing is een vorm van direct marketing. E-mails kunnen worden gestuurd naar potentiële klanten en naar huidige klanten. Retentiemarketing kan ook bij e-mail marketing goed worden toegepast. U kunt de relatie met uw klanten verbeteren en specifieke aanbiedingen versturen om hen aan te zetten tot kopen. De e-mail marketing kunt u volledig uit laten besteden door een online marketing bureau.

Social media marketing


Social media kent de laatste jaren een ontzettende stijging in groei en populariteit. De zakelijke markt maakt steeds meer gebruik van social media, als bedrijf kunt u er bijna niet meer ontbreken. Social media bieden vele mogelijkheden voor uw webshop, zoals persoonlijk contact en adverteren. Ook uw social media activiteiten kunt u uitbesteden aan online marketing bureaus.

Content marketing


De kern van content marketing is het aanbieden van relevante informatie via het juiste kanaal. Tevens is content marketing een zeer meetbare methode om uw bedrijfsdoelstellingen te behalen. Online marketing bureaus kunnen de zorgen om content marketing uit handen nemen. De bureaus denken vanuit uw klant en aan zoekmachine optimalisatie bij het schrijven van de teksten. Naast het schrijven van een relevante tekst is het uiteraard ook van groot belang dat uw pagina gevonden wordt.

Hierboven staan de kerntaken van de meeste online marketing bureaus uitgewerkt.