Aanbieders

 • CCV Shop

  CCV Shop is de alles-in-één oplossing voor zowel de beginnende als de ervaren webwinkeli...
  Lees verder
 • Marqato

  Marqato levert geavanceerde hostingoplossingen aan de e-commerce branche in Nederland. Vee...
  Lees verder
 • ADchieve

  ADchieve is een automatiseringstool gericht op het optimaliseren van SEA campagnes en feed...
  Lees verder
 • ecManager

  ecManager is een omnichannel e-commerce platform dat zich met de e-commerce software richt...
  Lees verder
 • Myshop

  MyShop is een webshop software waarmee u nu gemakkelijk en snel een webwinkel kunt beginne...
  Lees verder

Webshop software kiezen


Wanneer u een webwinkel begint is het voor de hand liggend dat u een van de vele beschikbare webshop software programma’s gebruikt om de shop mee te bouwen. Deze programma’s zijn speciaal ontwikkeld om het opzetten van een webshop eenvoudig te maken, en daarom zijn ze vaak erg toegankelijk en is de basis gemakkelijk onder de knie te krijgen. Maar ook voor de gevorderde webshopontwikkelaar is er een geschikt systeem beschikbaar. Minder gemakkelijk is het kiezen uit een van de vele beschikbare programma’s. De E-commercegids helpt u een handje en heeft alle aanbieders in een overzicht gezet. Hieronder vindt u korte uitleg over de typen webshop software.

Open-Source


Hier vindt u alle webshop systemen die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Hierbij gaat u zelf aan de slag met het ontwikkelen van uw shop.

Licentie


Hier vindt u alle webshop systemen die u tegen een betaling kan kopen en gebruiken. Licentie software is getest en als webshop eigenaar kunt u hierbij rekenen op professionele support bij de ontwikkeling van uw webshop.

SAAS


Hier vindt u alle webshop systemen die u uit handen geeft en waarbij u tegen een betaling uw webshop laat ontwikkelen en onderhouden.

Waar moet u op letten


Bij het kiezen van de meest geschikte webshop software voor uw shop zijn er een aantal factoren waar u naar moet kijken. Begin met het bedenken wat voor u belangrijk is. Hecht u meer waarden aan gebruikersgemak, of speelt de prijs een grotere rol? Vaak zult u op deze manier vanzelf bij het juist programma uitkomen. Denk ook na over de hoeveelheid functies die u op uw webwinkel wilt toepassen. Het verschil in functies en applicaties kan behoorlijk groot zijn wanneer u software gaat vergelijken. Ook het aantal beschikbare templates kan variëren, en zeker ook het ontwerp hiervan. Vorm van te voren dus al een beeld van hoe uw webwinkel er uit moet komen te zien.

De ondersteuning die geboden wordt verschilt ook per webshop software. Verwacht u vaak vragen te hebben omtrent het gebruik van de software? Kijk dan vooral naar de mate van support die geboden wordt of zoek uit of er een duidelijke handleiding beschikbaar is.

Uiteindelijk kunt u het beste simpelweg niet te lang wachten met het kiezen van webshop software. Elk beschikbaar programma zal een vorm van een learning curve hebben. Het onder de knie krijgen hiervan is vaak een kwestie van de knoop doorhakken en starten. De E-commercegids geeft u alvast een zetje in de goede richting door alle beschikbare aanbieders, in logische categorieën, op een rijtje te zetten.