Aanbieders

Webanalytics


Hier vindt u een overzicht van alle webanalytics programma’s die geschikt zijn voor e-commerce. Deze programma’s geven u een gedetailleerd inzicht in de resultaten van uw webshop.

A/B testing


Hier vindt u een overzicht van alle A/B testing programma’s. Met A/B testen kunt u variaties van onderdelen op uw webshop testen, met het uiteindelijke doel conversie optimalisatie.

Email marketing software


Hier vindt u een overzicht van alle email marketing software. Met deze software kunt u onder andere (grootschalige) e-mailcampagnes opzetten voor uw webshop.

SEO tools


Hier vindt u een overzicht van verschillende SEO tools die geschikt zijn voor e-commerce. Deze SEO tools kunnen onder meer het analyseren en optimaliseren van uw webshop voor zoekmachines vereenvoudigen. Dit doordat ze meer gericht zijn op analyse van één of enkele aspecten van uw webshop.

Uiteraard zijn er meer online marketing tools aanbieders dan datgene we hebben opgenomen in de E-commercegids. Het huidige overzicht bevat de meest relevante aanbieders en in die zin compleet. Zo is er voorkomen dat u niet wordt overvallen door talloze verschillende online marketing tools, waar u niets tot weinig meer kunt. Hier kunt u op een overzichtelijke manier informatie inwinnen over de meest belangrijks online marketing tools.

Online marketing tools, kent u ze?


Wanneer u een beetje bekend met online marketing zult u vast en zeker aanbieders in dit online marketing tools overzicht tegenkomen die u kent. Zo is Google Analytics één van de meest bekende en gratis analytics tool die u een dieper inzicht geeft in alles wat er op uw website gebeurt. Voor zowel webshops als gewone websites is deze tool zeer waardevol. Hiermee kunt u heel specifiek analyseren waar uw bezoekers vandaan komen en welk gedrag ze vertonen op uw site. Deze gegevens zijn natuurlijk zeer waardevol wanneer u optimalisaties wilt doorvoeren.
Wanneer we het hebben over online marketing tools voor e-mail, dan komt Mailchimp vaak al snel naar voren. Mailchimp kan, afhankelijk van het aantal e-mailadressen dat wordt toegevoegd, gratis worden gebruikt. Voor de beginnende tot de gevorderde gebruiker kan dit een zeer interessante online marketing tool zijn.